You are planning to migrate your current on-premises Apache Hadoop deployment to the cloud. You need to ensure that the deployment is as fault-tolerant and cost-effective as possible for long-running batch jobs. You want to use a managed service. What should you do?
A. Install Hadoop and Spark on a 10-node Compute Engine instance group with preemptible instances.Store data in HDF
B. Install Hadoop and Spark on a 10-node Compute Engine instance group with standard instance
C. Use an SSD persistent disk and 50% preemptible worker
D. Use a standard persistent disk and 50% preemptible worker
E. Store data in Cloud Storage, and change references in scripts from hdfs:// to gs://
F. Deploy a Cloud Dataproc cluste
G. Deploy a Cloud Dataproc cluste
H. Store data in Cloud Storage, and change references in scripts from hdfs:// to gs://
I. Change references in scripts from hdfs:// to gs://
J. Install the Cloud Storage connector, and store the data in Cloud Storag
K. Change references in scripts from hdfs:// to gs://
正解:G
質問 2:
You are operating a Cloud Dataflow streaming pipeline. The pipeline aggregates events from a Cloud Pub/Sub subscription source, within a window, and sinks the resulting aggregation to a Cloud Storage bucket. The source has consistent throughput. You want to monitor an alert on behavior of the pipeline with Cloud Stackdriver to ensure that it is processing dat a. Which Stackdriver alerts should you create?
A. An alert based on a decrease of subscription/num_undelivered_messages for the source and a rate of change increase of instance/storage/used_bytes for the destination
B. An alert based on an increase of subscription/num_undelivered_messages for the source and a rate of change decrease of instance/storage/used_bytes for the destination
C. An alert based on an increase of instance/storage/used_bytes for the source and a rate of change decrease of subscription/num_undelivered_messages for the destination
D. An alert based on a decrease of instance/storage/used_bytes for the source and a rate of change increase of subscription/num_undelivered_messages for the destination
正解:B
質問 3:
For the best possible performance, what is the recommended zone for your Compute Engine instance and Cloud Bigtable instance?
A. Have both the Compute Engine instance and the Cloud Bigtable instance to be in different zones.
B. Have the Compute Engine instance in the furthest zone from the Cloud Bigtable instance.
C. Have the Cloud Bigtable instance to be in the same zone as all of the consumers of your data.
D. Have both the Compute Engine instance and the Cloud Bigtable instance to be in the same zone.
正解:D
解説: (Pass4Test メンバーにのみ表示されます)
質問 4:
Which of the following statements is NOT true regarding Bigtable access roles?
A. Using IAM roles, you cannot give a user access to only one table in a project, rather than all tables in a project.
B. To give a user access to only one table in a project, grant the user the Bigtable Editor role for that table.
C. To give a user access to only one table in a project, you must configure access through your application.
D. You can configure access control only at the project level.
正解:B
解説: (Pass4Test メンバーにのみ表示されます)
質問 5:
You need to choose a database for a new project that has the following requirements:
Fully managed
Able to automatically scale up
Transactionally consistent
Able to scale up to 6 TB
Able to be queried using SQL Which database do you choose?
A. Cloud Spanner
B. Cloud SQL
C. Cloud Datastore
D. Cloud Bigtable
正解:A
質問 6:
You have enabled the free integration between Firebase Analytics and Google BigQuery. Firebase now automatically creates a new table daily in BigQuery in the format app_events_YYYYMMDD. You want to query all of the tables for the past 30 days in legacy SQL. What should you do?
A. Use SELECT IF.(date >= YYYY-MM-DD AND date <= YYYY-MM-DD
B. Use WHERE date BETWEEN YYYY-MM-DD AND YYYY-MM-DD
C. Use the TABLE_DATE_RANGE function
D. Use the WHERE_PARTITIONTIME pseudo column
正解:C
解説: (Pass4Test メンバーにのみ表示されます)
質問 7:
You need to deploy additional dependencies to all of a Cloud Dataproc cluster at startup using an existing initialization action. Company security policies require that Cloud Dataproc nodes do not have access to the Internet so public initialization actions cannot fetch resources. What should you do?
A. Copy all dependencies to a Cloud Storage bucket within your VPC security perimeter
B. Use an SSH tunnel to give the Cloud Dataproc cluster access to the Internet
C. Deploy the Cloud SQL Proxy on the Cloud Dataproc master
D. Use Resource Manager to add the service account used by the Cloud Dataproc cluster to the Network User role
正解:D
質問 8:
Which Google Cloud Platform service is an alternative to Hadoop with Hive?
A. Cloud Dataflow
B. BigQuery
C. Cloud Datastore
D. Cloud Bigtable
正解:B
解説: (Pass4Test メンバーにのみ表示されます)
16 お客様のコメント





山田** -
わかりやすかったですし、内容も全面的で、一発で試験に合格いたしました。
出題確率の高いテーマをコンパクトにまとめありがとうございます。